Soorten shoots

NEWBORN

Newbornfotografie is een vak apart, een echt specialisme. Je werkt met baby’s tussen de 5 en 14 dagen oud. Ik heb de opleiding newbornfotografie gevolgd. Zo heb ik geleerd alle poses op correcte en veilige wijze uit te voeren. De poses die ik toepas lijken veel op de houdingen waarin ze in de baarmoeder hebben gelegen. De veiligheid en het comfort van de baby staan uiteraard voorop. Ik werk in het tempo van de baby. Ik neem de tijd en kijk naar wat de baby aangeeft. Zo kan er tussendoor altijd even gevoed, verschoond of geknuffeld worden. Het is belangrijk veel geduld te hebben. Houd er rekening mee dat een newbornshoot zo’n 3 tot 4 uur duurt.

De shoot gebeurt op locatie. Ik zal dus met mijn materialen naar je toekomen. Ik maak veel gebruik van natuurlijke materialen. Dit komt de sfeer ten goede die je met een newbornshoot uit wilt stralen, namelijk dromerig en puur. Het liefst willen we een slapende newborn, zo is de baby het beste te poseren en straalt de foto rust uit. Om de baby fijn te laten slapen maken we de kamer lekker warm, minimaal 26 graden Celsius. 

Ik probeer zoveel mogelijk variatie in de foto’s te brengen door te wisselen van sets, maar in hoeverre dat lukt hangt af van het ritme en de welwillendheid van de baby.

Misschien leuk om te weten is dat ik in het bezit ben van mijn reiki I diploma, wat in het heel kort inhoud dat ik vaardig ben in het doorgeven van positieve en of helende energie. Baby’s voelen alle energie heel sterk aan en reageren hier onmiddellijk op. Reiki kan de baby dus helpen zich geborgen, fijn en veilig te voelen tijdens de shoot. 🙂 

Een newbornshoot boek je tijdens je zwangerschap, dan reserveer ik rond je uitgerekende datum een plekje voor je en ben je zeker van je shoot. Last-minute beslissing? Geen probleem, we kunnen samen kijken naar de mogelijkheden.

Kijk bij de prijslijst welke shoot het beste bij je past.

BABY

Een babyshoot is bedoeld voor baby’s van 4 weken tot 1 jaar. Er wordt niet geposeerd. De kleine mag lekker zichzelf zijn en juist die eigenheid wil ik vastleggen! Wanneer het gaat, kunnen er zittende foto’s gemaakt worden. De shoot duurt ongeveer 1 a 1,5 uur.

KIND

Een kindershoot is bedoeld voor kinderen vanaf 1 jaar. Afhankelijk van de leeftijd gaan we een leuke shoot verzorgen. Het idee is om het mooiste in jouw kind naar boven te brengen en juist dat voor altijd vast te leggen! De shoot duurt ongeveer 1 a 1,5 uur.